Ananaspaj med crème fraiche

Världens godaste paj enligt moi! Jag gjorde den första gången för fem år sedan då jag hade ett enormt sug efter något syrligt men ändå sött... det blev denna paj. Pajen är väldigt enkel att göra och passar perfekt till kaffet!
VARNING!! Beroendeframkallande.

Ugn 175 grader i 5-8 + 25 min
8-10 bitar

Pajskal
3 ½ dl krossade digestive- eller grahamskex
1 dl smält SMÖR
1 msk socker

Blanda samman ingredienserna och tryck ut degen i en springform (23 cm diameter) med baksidan av en sked.
Grädda i 5-8 min. Låt den svalna innen du häller på fyllningen.

Fyllning
1 burk krossad ananas (280 g fruktkött)
1 1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
5 dl crème fraiche

Krama ur den krossade ananasen med hushållspapper tills den inte känns allt för blöt (helts fuktig)
Blanda alla ingredienser i fyllningen och häll sedan fyllningen i pajskalet.
Grädda i ugnan och låt den svalna på galler.
Servera pajen kylskåpskall.



Kommentarer
Postat av: kristina kittelsen

låter super

2007-10-24 @ 20:28:22
URL: http://guldbarn.blogg.se
Postat av: kristin

what? kan man göra ananaspaj?! varför har ingen informerat mig om detta innan?
måste genast baka!

2007-10-24 @ 20:35:25
URL: http://knisdinds.blogg.se
Postat av: N R 1 2 6

det låter gott!

2007-10-24 @ 20:37:50
URL: http://nr126.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0