Ananaspaj med crème fraiche
Världens godaste paj enligt moi! Jag gjorde den första gången för fem år sedan då jag hade ett enormt sug efter något syrligt men ändå sött... det blev denna paj. Pajen är väldigt enkel att göra och passar perfekt till kaffet!
VARNING!! Beroendeframkallande.
Ugn 175 grader i 5-8 + 25 min
8-10 bitar
Pajskal
3 ½ dl krossade digestive- eller grahamskex
1 dl smält SMÖR
1 msk socker
Blanda samman ingredienserna och tryck ut degen i en springform (23 cm diameter) med baksidan av en sked.
Grädda i 5-8 min. Låt den svalna innen du häller på fyllningen.
Fyllning
1 burk krossad ananas (280 g fruktkött)
1 1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
5 dl crème fraiche
Krama ur den krossade ananasen med hushållspapper tills den inte känns allt för blöt (helts fuktig)
Blanda alla ingredienser i fyllningen och häll sedan fyllningen i pajskalet.
Grädda i ugnan och låt den svalna på galler.
Servera pajen kylskåpskall.

VARNING!! Beroendeframkallande.
Ugn 175 grader i 5-8 + 25 min
8-10 bitar
Pajskal
3 ½ dl krossade digestive- eller grahamskex
1 dl smält SMÖR
1 msk socker
Blanda samman ingredienserna och tryck ut degen i en springform (23 cm diameter) med baksidan av en sked.
Grädda i 5-8 min. Låt den svalna innen du häller på fyllningen.
Fyllning
1 burk krossad ananas (280 g fruktkött)
1 1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
5 dl crème fraiche
Krama ur den krossade ananasen med hushållspapper tills den inte känns allt för blöt (helts fuktig)
Blanda alla ingredienser i fyllningen och häll sedan fyllningen i pajskalet.
Grädda i ugnan och låt den svalna på galler.
Servera pajen kylskåpskall.

Kommentarer
Postat av: kristina kittelsen
låter super
Postat av: kristin
what? kan man göra ananaspaj?! varför har ingen informerat mig om detta innan?
måste genast baka!
Postat av: N R 1 2 6
det låter gott!
Trackback