Fläskfilegryta

Fläskfilegryta
1 fläskfile
1 gul lök
6-8 champinjoner
Matlagningsgrädde
Köttbuljong
(Soja)
Salt & Peppar
Mjöl för redning

Rensa fläskfilen fri från fett och senor och skär den sedan i tunna skivor.
Salta & peppra köttet och stek det sedan.
Skala löken och skär den i "båtar"
Koka löken under några minuter så den blir mjuk och mild i smaken och häll sedan av vattnet
Skär ner champinjonerna i lagon stora bitar och fräs dem kort i stekpannan
Värm lite av grädden i en gryta och smält samtidigt buljongen
Häll sedan i önskad mängd grädde och avlsuta med lite mjöl för att få en lagom konsistens på såsen i grytan
Skyffla över löken, köttet och champinjoner och låt det puttra ihop sig på svag värme under lock under tiden som du tillagar tillbehören, exempelvis ris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0