Indonesisk köttgryta

Det här receptet fick jag lära mig på hemkunskapen i högstadiet och blev snabbt en favorit. Inte så många andra som tycker om den då det är lite speciella smaker men jag tycker den är riktigt smaskig. Går även bra att frysa ner och tina upp senare. Går att laga till många utan problem.

Indonesisk köttgryta 2 port Tillagningstid ca. 30 min.
150 g griskött (skinka eller bog)
1 liten gul lök
2 msk soja
½ dl färdigblandad äppeljuice
1 msk vinäger
1 krm curry
1 krm ingefära
1 vitlöksklyfta
2 tsk vetemjöl

Skala och hacka löken
Skär köttet i strimlor
Blanda soja, äppeljuice, vinäger, lök, krossad vitlök och kryddor i en skål
Lägg i köttet, blanda och låt stå en stund
Lägg allt i en gryta, stö över vetemjöl och rör om
Låt köttet koka på svag värme under lock i 15-20 minuter


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0